top of page

Aké sú zásadné rozdiely medzi okuliarovými šošovkami na spomalenie myopie?

Dobrý deň,

obraciam sa na Vás s prosbou o vysvetlenie, aký je rozdiel medzi okuliarovou šošovkou MyCon do Rodenstocku a okuliarovou šošovkou MiYOSMART od Hoya. Chceme dať našim deťom urobiť okuliare tohto typu a nevieme sa rozhodnúť.

Ďakujem



 

Naša odpoveď


Dobrý deň prajem,


aj keď obe okuliare využívajú rovnaký princíp spomalenia krátkozrakosti (myopie), zaostrením obrazu periférnej sietnice pred ňu, tak rozdielov je viac:


1. liečebná zóna

MiYOSMART má liečebnú zónu pozostávajúcu približne zo 400 mikrošošoviek zoradených ako okrúhly pás okolo zrenice tzv. DIMS - Defocus Incorporated Multiple Segments.

MyCON má liečebnú zónu v podobe progresívnej adície po stranách skla. Hore a dole je sklo bez liečebnej zóny.Na priloženom obrázku vidíte zobrazenia oboch.



2. úspešnosť spomalenia myopie udávaná výrobcom

MiYOSMART - 60%

MyCon - 40%


3. Skúsenosti a klinické dáta

MiYOSMART má najdlhšiu, už 10 ročnú klinickú štúdiu, ktorú k tejto liečbe zatiaľ poznáme. Dodnes bolo publikovaných 34 článkov k fungovaniu tejto liečby: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=dims%20defocus

MyCON prišiel na trh len prednedávnom 4/2023 a zatiaľ má len 1 publikovanú štúdiu vykonanú na moskovskej univerzite https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31714512/


4. Cena

MiYOSMART je o niečo drahší ako MyCon.


5. Ponúkané sily skla

MiYOSMART je dostupný max. do -10 dpt. bez astigmatizmu

MyCON je dostupný max. do -14 dpt. bez astigmatizmu

Ak je prítomný astigmatizmus, tak max. dostupná dioptria je o to nižšia.


Na našej klinike máme už 2 ročné skúsenosti s okuliarmi MiYOSMART a zatiaľ dosahujú veľmi dobré výsledky. S okuliarmi MyCON nám relevantné skúsenosti zatiaľ chýbajú.


Dúfam, že Vám táto odpoveď pomôže.

S úctou,


Dr. med. Miroslav Kulanga, FEBO



 
Link k originálnemu článku:
718 views

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page